Carlsberg-rival nærmer sig grønt lys til britisk pubkøb

ARKIVFOTO.Carlsberg-rival nærmer sig grønt lys til britisk pubkøb. (Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Scanpix 2017) Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen

Den hollandske bryggerigigant Heineken er kommet et skridt nærmere at kunne overtage den britiske pubkæde Punch Taverns.

Det er en handel, som gennem flere måneder har været i konkurrencemyndighedernes søgelys som følge af udsigt til svækket konkurrence på ølmarkedet i Storbritannien.

De britiske konkurrencemyndigheder, Competition and Markets Authority (CMA), har tidligere i juni udpeget 33 lokalområder, hvor Heineken og Punch Taverns ikke vil møde tilstrækkelig konkurrence efter en fusion, og nu har bryggerigiganten indvilget i at sælge pubber i hvert enkelte område.

Det skal imødekomme myndighedernes bekymring om, at fusionen vil give mindre konkurrence og dermed højere priser for forbrugerne. CMA skriver på sin hjemmeside, at forslaget kan blive en del af en endelig løsning.

»CMA har besluttet, at der er gode grunde til at tro, at forslagene - eller en modificeret version af disse - vil være i stand til at afhjælpe de konkurrencebekymringer, det har identificeret,« skriver CMA.

Heineken, som i forvejen har knap 1100 pubber i Storbritannien, står i handlen til 305 mio. pund til at overtage 1900 pubber fra Punch Taverns minus det ikke oplyste antal pubber, som muligvis skal sælges fra.

Pubkæden er kunde hos Carlsberg, og i forbindelse med nyheden om Heinekens opkøb lød det fra det danske bryggeri, at det regnede med at fortsætte samarbejdet med Punch Taverns på trods af sammenlægningen.

Frem til 2010 havde Carlsberg eneretten på at levere øl til Punch Taverns, men de seneste år har det fortsat leverancerne til kæden sideløbende med andre bryggerier.

CMA vil senest 22. august tage en endelig beslutning om handlen. Hvis ikke Heinekens forslag bliver godtaget, kan konkurrencemyndigheden vælge at lave en dybere undersøgelse af fusionen.