Carlsberg ramt af stor svindelsag i Afrika

En stor svindelsag har ramt Carlsbergs datterselskab i Malawi, hvor snyd for 78 millioner kroner nu undersøges af revisionseksperter fra Danmark.

Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Ifølge det malawiske medie Nyasa Times står den danske bryggerigigant Carlsbergs datterselskab i Malawi over for en svindelsag, der kan være blandt de største i landets historie. Ifølge avisen blev tre ledende medarbejdere i selskabet sendt hjem. efter at datterselskabet blev opmærksom på uregelmæssigheder inden for finansafdelingen.

Uregelmæssigheder, der rundt regnet når op på snyd for 78 millioner kroner. Det skriver Politiken.

Carlsberg i Danmark bekræfter, at to ledende medarbejdere samt regnskabschefen i Malawi er blevet suspenderet, mens der foretages undersøgelser i deres afdeling. Der er dog endnu ikke rejst nogen formel politianklage mod nogen af dem.

Ifølge Politiken skulle svindlen angiveligt være sket ved at betale oppustede priser for råvarer og tjenesteydelser, men hverken Carlsberg eller datterselskabet i Malawi ønsker at kommentere detaljerne i sagen eller det økonomiske omfang af svindlen.

Dog bekræfter Carlsbergs kommunikationschef, Jens Bakke, at det malawiaske medie ikke tager fejl, når det skriver, at der er mistanke om svindel.

»Vi er blevet opmærksomme på uregelmæssigheder inden for finansafdelingen, men vi ved ikke, hvor avisen har beløbet fra,« siger han til Politiken og tilføjer:

»Vi er ikke færdige med undersøgelserne af finansafdelingen i Carlsberg Malawi og kender ikke beløbet endnu. Så længe undersøgelsen ikke er afsluttet, vil vi ikke komme med antagelser om sagens omfang eller detaljer,« siger Jens Bakke, der ifølge Politiken antyder, at sagen er blevet opdaget af en whistleblower.