Carlsberg-partner fastholder forventningerne

Carlsbergs partner i det russiske, Scottish & Newcastle, fastholder forventningerne til året. Det vil dog ikke påvirke Carlsberg i forhold til et muligt opkøb af partneren.

Scottish & Newcastle, der er Carlsbergs partner i det baltiske bryggeri BBH og potentiel opkøbsmulighed, fastholder sine forventninger til årets resultat forud for offenliggørelsen af regnskab 7. august. Det skriver selskabet på sin hjemmeside. Finansresultatet er belastet af markante rentestigninger og investeringer i BBH, der dog har haft succes. Markedsandelen for det baltiske bryggeri er således steget til 37,6 pct., fra 35,6 pct i forhold til sidste år.

BBH er således markedsførende på de fleste af selskabets markeder inklusive Rusland. Det russiske marked har fortsat gavn af en usædvanlig mild vinter, hvilket har været medvirkende til at selskabet har oplevet en vækst på 20 pct. indtil maj. Og selvom vi kun lige er bevæger os ind i andet halvår, ventes væksten for hele året at blive højere end de 14 pct., den lå på sidste år.

En analytiker udtaler anonymt til RB-Børsen, at meldingen fra Scottish & Newcastle absolut ingen betydning vil have for Carlsberg i forhold til de rygter om et eventuelt køb, der florerer.

RB-Børsen