Carlsberg nedjusterer efter skuffende halvår

Hårdt prøvede Carlsberg nedjusterer og venter nu fald i indtjeningen i år. Tilbagegang i markederne i både Østeuropa og Vesteuropa skuffer - kun Asien er et lille lyspunkt.

Foto: NIGEL RODDIS
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er pres på i Carlsberg. Bryggeriet omsatte i første halvår for 32,4 milliarder kroner, som er nogenlunde samme niveau som for et år siden, men driftsindtjeningen er under hårdt pres i verdens fjerdestørste bryggeri. I halvårsregnskabet dykker indtjeningen med 12 procent sammenlignet med samme periode sidste år.

Det dårlige halvår får Carlsberg til at tage sine forventninger til revision, og bryggerkoncernen erkender, at den så for lyst på tallene i starten af året. I stedet for forventningen om vækst i driftsresultatet erkender ledelsen nu, at det ender med tilbagegang i indtjeningen i 2015 sammenlignet med 2014.

Det er dårligt salg i smertensbarnet Østeuropa, der igen trækker ned. men det var ventet. Det nye er, at det store vesteuropæiske marked, der i flere kvartaler ellers har været et lyspunkt, nu også skuffer og viser tilbagegang. Kun Asien hjælper Carlsberg en smule fremad.

Carlsberg

I mio. kr. 2. kvt. 2015 2. kvt. 2014 Ændr.
i pct.
Omsætning 18.931 19.162 -1%
Driftsresultat 2.922 3.601 -19%
Nettoresultat 1.746 2.350 -26%
Egenkapital 56.875 66.482 -14%
Overskudsgrad 15.4 18.8 -

»Første halvår 2015 har været udfordrende for selskabet med svagere end ventede resultater i Vesteuropa og en markedsnedgang i Østeuropa. I Vesteuropa oplevede vi dårligt vejr i andet kvartal og nåede ikke alle de ventede besparelser. For hele året venter vi derfor ikke, at den stærke præstation i Asien er nok til at gøre op for de svagere end ventede resultater i Vesteuropa og de udfordrende markedsforhold i Østeuropa,« siger Carlsbergs nye topchef, hollandske Cees 't Hart i regnskabsmeddelelsen.

Se mere om Carlsbergs nye langsigtede strategi: