Carlsberg lukker midlertidigt ned for russisk bryggeri

Carlsbergs russiske datterselskab, Baltika, har suspenderet ølproduktionen på et af sine bryggerier på grund af lavere efterspørgsel, rapporterer Reuters.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Det hænger sammen med slutningen på sommersæsonen og begyndelsen på efteråret, hvor efterspørgslen efter produkterne er nedadgående. Derudover blev denne faktor styrket af et signifikant fald på ølmarkedet generelt, siger Mairbek Sageev, der chef for Tjeljabinsk-bryggeriet, i en e-mail til nyhedsbureauet.

Bryggeriet er et af Baltikas 10 russiske bryggerier. Det har en kapacitet på 4,2 millioner hektoliter per år og producerer blandt andet Tuborg samt russiske mærker som Baltika.

Sageev tilføjer, at bryggeriet åbner igen på fuld styrke, så snart markedet forbedres.

Ifølge Baltika er det russiske ølmarked faldet med 24 pct. mellem 2008 og 2013 og yderligere 7 pct. i første halvdel af 2014.

- Den primære årsag til faldet kommer fra overdreven og unødvendig statsregulering af bryggeri-industrien og en forværret makroøkonomisk situation, hvor forbrugerstemningen og de økonomiske udsigter er højst usikre, lyder det fra bryggerichefen.

Blandt andet har den russiske præsident, Vladimir Putin, strammet reglerne for ølsalg som led i en indsats mod et stort russisk alkoholforbrug.

I august valgte Carlsberg at sænke forventningerne til 2014 primært på grund af nedgang i Østeuropa.