Carlsberg lancerer banebrydende fadølsanlæg

"Draughtmaster" er navnet på Carlsbergs nyeste fadølsanlæg, der ifølge selskabet er banebrydende for fadølsmarkedet.

Ifølge Børsen har Carlsberg store ambitioner med "Draughtmaster", og planen er, at det skal være installeret på alle landets udskænkningssteder inden for de næste fire år. Fold sammen
Læs mere
Foto: Alexander Demianchuk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fadølsanlægget har været under udvikling i 10 år og er ifølge Simon Mosegaard Fibiger, der er salgschef i Carlsberg, den største nyudvikling inden for fadøl i 80 år.

Det skriver dagbladet Børsen.

Ifølge Børsen har Carlsberg store ambitioner med "Draughtmaster", og planen er, at det skal være installeret på alle landets udskænkningssteder inden for de næste fire år.

Det nye system kan ifølge Børsen sammenlignes med bag-in-box-teknologien inden for vinindustrien. Øllen kommer i en let plastikcontainer, og i takt med at øllen bliver suget op, bliver containeren suget sammen.

Systemet er en videreudvikling af det klassiske ølanker i stål, og er lukket, så det ikke kommer i kontakt med luft, så holdbarheden forlænges fra fem til 30 dage.

Dermed giver det nyudviklede fadølssystem også nye muligheder inden for salget af specialøl.

Scandic-hotellerne i Danmark har afprøvet Carslbergs nye fadølssystem. Scandic har nemlig tidligere haft problemer med at sælge tilstrækkeligt med specialøl til at kunne forsvare indkøb af fadølsankere med specialøl.

Men med den forlængede holdbarhed, har der åbnet sig en mulighed, skriver Børsen.

»Før var 11 pct. af den solgte øl specialøl. Nu er vi oppe på 32 pct.«, siger Jens Christian Andersen, der er direktør for føde- og drikkevarer i Scandic til Børsen.

Carlsbergs sats på specialøl er en del af selskabets Sail22-strategi til at forbedre indtjeningen og "Draughtmaster" skal skaffe selskabet en fordel i forhold til konkurrenterne.

»I Danmark vil vi gerne hæve salget af fadøl fra de nuværende 11 pct. af den solgte øl til 20 pct. Det er det langsigtede mål,« siger Simon Mosegaard Fibiger til Børsen og tilføjer:

»Det er en strategisk gamechanger, hvor vi for alvor siger, at vi vil det her, og insisterer på, at vi vil levere den perfekte fadøl. Og Draughtmaster bliver en kæmpe løftestang til vores fokus på specialøl.«