Carlsberg-konkurrent vil låne 100 milliarder

Verdens største bryggeri og Carlsberg-konkurrent, Anheuser Busch Inbev, der i fjor foretog et gigantisk opkøb af Sabmiller for 107 mia. dollar, arbejder igen med beløb i rekordniveauer. Denne gang markerer selskabet sig ved at stå bag den største udstedelse af erhvervsobligationer i euro nogensinde.

Samlet set solgte Anheuser Busch Inbev i sidste uge obligationer for 12,25 mia. euro eller hvad, der svarer til ca. 98,7 mia. kr. til en rente på 1,55 pct. Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIEN WARNAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Børsen.

Samlet set solgte Anheuser Busch Inbev i sidste uge obligationer for 12,25 mia. euro eller hvad, der svarer til ca. 98,7 mia. kr. til en rente på 1,55 pct.

Salget fra bryggeriet kommer i kølvandet på den Europæiske Centralbanks, ECB's, melding om, at det månedlige opkøbsprogram udvides fra 60-80 mia. euro, samt at banken nu også vil gå efter erhvervsobligationer.


Ifølge Børsen og den internationale erhvervspresse var ECB's beslutning med til at øge AB Inbevs udstedelse betragteligt. Således var bryggeriets plan kun at rejse 9 mia. euro., men udsigten til en lavere rente fik altså beløbet op.

- Ab Inbev har timet det godt. ECB's indtog på markedet for erhvervsobligationer betyder, at dette marked pludselig er på mode, vurderer Mark Lynagh, obligationschef i BNP Paribas over for Wall Street Journal.