Carlsberg-konkurrent vil have større bid af russisk ølmarked

Bryggerigiganten Anheuser-Busch InBev tror på at få en større del af kagen på det russiske ølmarked, som i dag har Carlsberg som den dominerende spiller.

Bryggerigiganten Anheuser-Busch InBev tror på at få en større del af kagen på det russiske ølmarked, som i dag har Carlsberg som den dominerende spiller. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sådan lyder det fra bryggeriets landechef i Rusland, Dmitry Shpakov, i et interview med den russiske avis RBC, skriver Bloomberg News.

Dmitry Shpakov siger blandt andet, at AB Inbevs salg af Bud-brandet er i fremgang og er ved at nå op på siden af Carlsbergs salg af Tuborg. Derudover fortæller han, at salget af Corona er meget lovende.

Han understreger dog, at det russiske ølmarked fortsat er meget svært og peger på, at produktionen er faldet med over 30 pct. de seneste år, hvor AB Inbev har lukket fem bryggerier.

Derudover peger han på, at der rent politisk er blevet sat flere forhindringer for bryggerierne gennem de seneste år. Det gælder blandt andet skattestigninger, restriktioner på ølstørrelser og begrænsninger på reklamer.

Carlsberg sidder ifølge bryggeriet selv på 38,4 pct. af markedet i Rusland, mens AB Inbev ikke oplyser, hvor stor en markedsandel bryggeriet har i Rusland.