Carlsberg-konkurrent ramt af dårligt vejr

Verdens næststørste bryggerikoncern Sabmiller kom ud af første kvartal med skuffende salgstal, der er hårdt ramt af dårligt vejr.

Foto: MICHAL CIZEK. Vores omsætningsvækst i første kvartal blev ramt af usædvanligt kold og vådt vejr i mange af vores markeder på den nordlige halvkugle, der påvirkede ølsalget negativt, siger administrerende direktør Alan Clark i periodeoplysningen.
Læs mere
Fold sammen

Både gruppens omsætning og omsætningen pr. hektoliter voksede 2 pct. organisk, mens ølsalget faldt 1 pct. Investorerne havde ifølge estimater indsamlet af Bloomberg News ventet en stigning i ølsalget på 2 pct.

I de regioner, hvor bryggerikoncernen konkurrerer mest med danske Carlsberg, var udviklingen negativ. Ølsalget i Europa blev ramt af usædvanligt koldt vejr og manglende forbrugeroptimisme og faldt 7 pct. organisk, korrigeret for valutakurser. Her var der kun ventet et dyk på 3 pct. ifølge Bloombergs estimat.

Ølsalget i Asien, korrigeret for valutakurser, steg 1 pct., blandt andet ramt af ophørte brands i Australien. I Kina steg salget af pilsner blot 2 pct., ramt af dårligt vejr i april og maj.

- Vores omsætningsvækst i første kvartal blev ramt af usædvanligt kold og vådt vejr i mange af vores markeder på den nordlige halvkugle, der påvirkede ølsalget negativt, siger administrerende direktør Alan Clark i periodeoplysningen.

Sabmiller-aktien falder 2,3 pct. på børsen i London oven på salgsopdateringen.

/ritzau/FINANS