Carlsberg køber sig til kontrol i kinesisk bryggeri

Carlsberg har nu erhvervet 146,6 mio. aktier i det kinesiske bryggeri og har derved øget sin andel til 60 pct.

Foto: WEDA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg-gruppen har gennemført det delvise overtagelsestilbud på aktierne i Chongqing Brewery Company (CBC), som blev offentliggjort 4. marts 2013.

Det oplyser Carlsberg onsdag morgen i en selskabsmeddelelse.

Gennem det delvise overtagelsestilbud har Carlsberg erhvervet 146,6 mio. aktier og derved øget sin ejerandel i CBC fra 29,7 pct. til 60 pct. for en samlet købesum af 2,9 mia. RMB - cirka 2,6 mia. kr. CBC vil blive fuldt konsolideret i Carlsbergs koncernregnskab fra december 2013.

- Denne transaktion, som kommer i forlængelse af vores beslutning om at opføre to nye bryggerier i henholdsvis Kina og Myanmar, understreger vores engagement i Asien og især i Kina, hvor vi ser et meget lovende vækstpotentiale, siger Carlsberg-gruppens koncernchef, Jørgen Buhl Rasmussen, i en kommentar.

Koncernchefen siger, at det nu vil sikres, at CBC bliver integreret i Carlsbergs organisation og bliver i stand til at dele det danske bryggeris best practices inden for marketing- og salgskompetencer, produktions- og indkøbsforbedringer, miljøeffektivitet samt forsknings- og udviklingsressourcer.

- Vi har haft et meget godt samarbejde med CBC og dets hovedaktionær siden 2008, og vi er overbevist om, at dette store bryggeris resultater vil blive betydeligt forbedret gennem det tættere samarbejde med Carlsberg, lyder det fra Jørgen Buhl Rasmussen.

CBC har 23 bryggerier i Vest- og Østkina og beskæftiger 6.500 medarbejdere.

/ritzau/FINANS