Carlsberg køber op i græsk bryggeri

Det danske bryggeri køber resten af aktierne i Grækenlands næststørste bryggeri Olympic for hemmeligt beløb.

Foto: Carlsberg
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg køber 49 procent af aktierne i det græske bryggeri Olympic, som Carlsberg har ejet 51 pct. af siden 2014. Carlsberg optrapper med opkøbet sin kamp mod ærkerivalen Heineken på det græske ølmarked.

Bryggeriet Olympic blev dannet efter sammenlægningen af Mythos og Olympic i 2014. Olympic opererer i dag to bryggerier i Thessaloniki og Euboea i Grækenland. Carlsberg overtog Mythos i forbindelse med købet af den britiske bryggerigruppe Scottish & Newcastle i 2008, som Carlsberg købte sammen med Heineken og efterfølgende delte mellem sig. Handlen løb op i 57 milliarder kr. for Carlsbergs vedkommende.

Olympic, og dermed Carlsberg, er nummer to på det græske marked. Olympic brygger bl.a. de to kendte græske ølmærker Mythos og Fix. Bryggeriet brygger også mærkerne Kaiser og Henninger, og markedsfører og sælger desuden kendte danske øl-brands som Carlsberg, Tuborg og Somersby i Grækenland.

»Olympic Brewery er en historisk græsk bryggerivirksomhed, og en meget stærk spiller i det græske marked. Derfor er det et positivt og logisk næste skridt, vi annoncerer i dag, der styrker vores position i Sydeuropa,« udtaler Carlsberg-gruppens administrerende direktør, Cees ‘t Hart.

Der arbejder omkring 450 mennesker hos Olympic i Grækenland, og bryggeriet har etableret et netværk af 90.000 forskellige salgssteder inklusive mere end 2.000 partnere og leverandører, oplyser Carlsberg.

Prisen for den store græske aktiepost holdes hemmelig.

Opkøbet af resterne af aktierne i Olympic er en smule overraskende, da Cees 't Harts strategi for Carlsberg ellers ikke involverer opkøb nu og her, men fokuserer mere på at presse værdi ud af den eksisterende forretning og dermed skabe værdi til aktionærerne.

Carlsberg offentliggør årsregnskab for 2017 i morgen onsdag.