Carlsberg køber op for 100 mio. kr.

Carlsberg har øget sin ejerandel i det hviderussiske bryggeri Olivaria Brewery til 67,8 procent, og majoritetsejerposten åbner muligheder.

Carlsbergs topchef Jørgen Buhl Rasmussen har brugt 100 mio. kr. på at øge ejerandelen i det hviderussiske bryggeri Olivaria. Fold sammen
Læs mere
Foto: Morten Germund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg fortsætter sin ekspansion på vækstmarkederne. Mandag har den danske bryggerikoncern øget sin ejerandel i det hviderussiske bryggeri Olivaria Brewery til 67,8 procent fra 47 procent. Det betaler Carlsberg 17,7 millioner dollar - knap 100 millioner kroner - for, fordi opkøbet åbner muligheder."Vi vil gerne øge vores markedsandele, og den forhøjede andel i Olivaria betyder, at vi nu kan begynde at arbejde på tværs, både omkring produktionsteknologier og i salget, og der ligger nogle synergier i at arbejde tættere på tværs," siger Carlsbergs kommunikationschef Jens Bekke.

Samlet nr. 1

Olivaria er den tredje største spiller på det hviderussiske bryggerimarked, men lægges salget af Carlsbergs Balitika-øl oveni, så er Carlsberg nu nummer et i Hviderusland.I sommeren 2010 øgede Carlsberg sin ejerandel i Olivaria fra 30 procent til 47 procent, og Carlsbergs opkøb vil også komme i vækstmarkederne fremover.

I slutningen af 2010 gennemførte Carlsberg købet af yderligere 12 procent af det store kinesiske bryggeri Chongqing, og netop i Asien ventes Carlsberg at placere en stor del af sine investeringer de kommende år.

I Vesteuropa er fokus i stedet for på effektiviseringer, blandt andet gennem bryggerilukninger, og tidligere i januar solgte Carlsberg sit bryggeri i Dresden.