Carlsberg køber kinesiske ølaktier for 2,1 milliarder kr.

Bryggerikoncernen rykker nu for alvor ind i Midtkina efter yderligere opkøb i Chongqing for 2,1 milliarder kroner. (Opdateret kl. 8.06)

Foto: Dorthe Ørsig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bryggerikoncernen Carlsberg køber nu op i Kina og bliver største enkeltaktionær i en kinesisk bryggerikæde, der dækker det befolkningsrige Midtkina.

Carlsbergs andel af Chongqing Brewery vil være på 30 procent, når de kinesiske myndigheder har godkendt købet, som Carlsberg betaler 2,1 milliarder kroner for.

Læs også: Carlsberg: Vi kigger mere mod øst i Kina nu

»Det er et meget vigtigt skridt i vor strategi, der bygger på, at Kina er et fremtidigt vækstmarked. Nu kommer vi ind i Midtkina, hvor selve bryggeriet har 80 procent af markedet i en region med 30 millioner indbyggere,« siger Carlsbergs kommunikationsdirektør, Jens Bekke, til Business.dk.

Carlsberg har i forvejen et bryggeri i Vestkina men vil nu for alvor dække et samlet område med 230 millioner indbyggere.

I 2009 udgjorde Chongqing Brewerys produktion omkring 10 millioner hektoliter.

Bryggerikædens aktionærgruppe består af 50 procent småaktionærer. Carlsberg har hidtil ejet 17,46 procent, regionen 32,25 procent. Det er en del af regionens aktiepost, som Carlsberg køber.