Carlsberg køber græsk bryggeri

Det danske bryggeri bliver næststørste spiller på det græske ølmarked efter fusionen med Olympic Brewery.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg tonser ind på det græske ølmarked med en markedsandel på 29 procent efter opkøbet af Olympic Brewery, der er landets tredjestørste.

Det danske bryggeri er i forvejen til stede på markedet med produktet Mythos og de internationale premium-produkter. Efter fusionen vil Olympic Brewery-produktet Fix og være en del af den nu samlede produktportefølje.

Carlsberg er storebror i det samlede selskab, New olympic Brewery, med en ejerandel på 51 procent.

Danske Lars Lehmann fra Carlsberg-gruppen bliver bestyrelsesformand i selskabet og administrerende direktør bliver Alexandros Karafillides, der også kommer fra Carlsberg-gruppen.

Carlsberg overtog Mythos Brewery som en del af opkøbet af Scottish & Newvcastle i 2008. Det er den forrenting, som nu skal udvikles.

»Vi har været meget tilfredse med Mythos Brewerys resultater, siden vi overtog forretningen som en del af Scottish & Newcastle-opkøbet. Fusionen med Olympic Brewery og skabelsen af en stærk nummer to på det græske marked er en stor ændring for vores lokale forretning, og vi er meget begejstrede over de muligheder, der er for den fusionerede virksomhed,« siger Jørgen Buhl Rasmussen koncernchef i Carlsberg.

Handlen er afhængig af godkendelse fra de græske konkurrencemyndigheder.