Carlsberg i stor fyringsrunde

Topchef Jørgen Buhl Rasmussen afskediger 180 ansatte i Carlsberg for at aflevere en skarpere virksomhed til Cees 't Hart, der tager over efter Buhl om fire uger.

Carlsberg Regnskab Jørgen Buhl Rasmussen orienterer. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Carlsberg er klar med den spareplan, som bryggeriet har arbejdet på i flere måneder, og som Jørgen Buhl Rasmussen afleverer få uger, før han stopper som topchef i bryggeriet. 180 ansatte fyres, heraf 75 i Danmark.

De ansatte i Carlsberg er blevet orienteret i løbet af i går og i dag. Fyringerne sker for at rydde op og fjerne dobbeltfunktioner i bl.a. hovedsædet i Valby ved København. Målet er at strømline forretningen og skabe en mere agil organisation med nye måder at arbejde på, oplyser bryggeriet.

Fyringerne følges af flere orgnisatoriske ændringer på tværs af Carlsbergs tre geografiske regioner, Vesteuropa, Østeuropa og Asien.

Den nye spareplan skal ses i sammenhæng med, at Carlsberg er i gang med at omlægge sin budgetplanlægning til en mere grundig og moderne model, der blandt regnskabsfolk kaldes zero based budgeting, hvor virksomhedens budgetter groft sagt starter fra nul og ikke tager udgangspunkt i sidste års budget.

»Når man bygger en organisation op, hvor man lægger nogle grænseoverskridende funktioner sammen, som vi har gjort, så kommer der en periode, hvor visse ting skal gøres enklere, og der skal tages kompleksitet ud. Det har vi arbejdet med i flere måneder parallelt med en detaljeret zero based budgeting,« sagde Jørgen Buhl Rasmussen til Berlingske i forbindelse med offentliggørelsen af Carlsbergs kvartalsregnskab i sidste uge.

Spareplanen er blevet til i tæt samarbejde med Cees 't Hart, der kommer fra posten som topchef i Frieslandcampina og endnu ikke er startet i Carlsberg.

Ved kvartalsregnskabet i sidste uge afviste Jørgen Buhl Rasmussen, at han med timingen i spareplanen har brug for at vise handlekraft, inden han er fortid i Carlsberg. Hans sidste arbejdsdag er 15. juni i år.

»Det handler ikke så meget om at vise handlekraft som direktør, før jeg stopper. I mine otte år i Carlsberg er der godt nok mange ting og projekter, vi har forandret og lavet om, og det stopper ikke, fordi jeg pludselig stopper. Det er bare måden, vi arbejder på,« sagde Jørgen Buhl Rasmussen.