Carlsberg henter ny kassemester hos ISS

Carlsberg har ansat Heine Dalsgaard som ny koncernfinansdirektør. Den nye CFO kommer fra en tilsvarende stilling hos servicegiganten ISS.

Carlsberg har ansat Heine Dalsgaard som ny koncernfinansdirektør. Den nye CFO kommer fra en tilsvarende stilling hos servicegiganten ISS. Fold sammen
Læs mere
Foto: Niels Ahlmann Olesen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg nye koncernchernchef Cees't Hart har nu fået afklaret, hvem der skal holde styr på finanserne i den udfordrede bryggerikoncern.

Carlsberg har således ansat servicegiganten ISS' koncernfinansdirektør Heine Dalsgaard som ny CFO, oplyser Carlsberg torsdag. Han erstatter Carlsbergs mangeårige finansdirektør og direktionsmedlem, Jørn P. Jensen, som blev sat på porten i september, tre måneder efter at hollandske Cees 't Hart, satte sig i chefstolen efter Jørgen Buhl Rasmussens afgang.

»Det er en stor glæde for mig at kunne byde Heine velkommen til Carlsberg-gruppen. Heine har en stærk finansiel baggrund, international erfaring fra flere store organisationer samt erfaring som CFO i en global børsnoteret virksomhed. Jeg er sikker på, at han vil blive et stærkt og værdifuldt medlem af Carlsberg-gruppens ledelsesteam, og at han vil kunne bidrage væsentligt til gennemførelsen af Carlsberg-gruppens nye strategi, SAIL’22,« skriver Cees ‘t Hart i meddelelsen til fondsbørsen.

Heine Dalsgaard er født i 1971 og har været ISS-gruppens CFO siden 2013. Heine Dalsgaard tiltræder først jobbet i Carlsberg, når ISS har fundet hans afløser, dog senest 1. august 2016.

»Jeg er stolt af og føler mig privilegeret over at tiltræde som CFO i en ikonisk virksomhed som Carlsberg, som har en lang historie og en betydelig international tilstedeværelse. Jeg ser frem til at kunne bidrage til implementeringen af Gruppens nye strategi sammen med resten af organisationen,« siger Heine Dalsgaard om sit nye job.

I ISS har topchefen Jeff Grafvenhorst kun lovord at sige om Heine Dalsgaard:

»Det har været en stor fornøjelse at arbejde sammen med Heine i en meget spændende periode for ISS. Heine spillede en vigtig rolle i forberedelserne til og gennemførelsen af vores børsnotering i 2014. I ISS har vi en lang tradition for at udvikle og drive en meget stærk finansfunktion, og selvom vi er kede af, at Heine forlader os, ønsker vi ham megen succes i forbindelse med denne nye mulighed«.

Dalsgaard, som i 2014 blev kåret til Årets CFO, har også været koncernfinansdirektør i Grundfos fra 2007 til 2013 og hos Carpetland i årene 2003 til 2007.