Carlsberg går over til engangsflasker

Halvliters sodavand fra Carlsberg og Coca-Cola bliver fra juni solgt i engangsflasker. Ordningen er umiddelbart mindre miljøvenlig, men butikkerne er alligevel begejstrede.

Foto: Nils Rosenvold
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg er i gang med at ændre sit returflaskesystem, og fra juni bliver alle bryggeriets halvliters sodavand – samt Coca-Cola – hældt på engangsflasker af plast. Ændringen, der næppe er miljøneutral, vil gøre det langt nemmere for butikkerne at håndtere returemballagen. Det skriver Jyllands-Posten.

Carlsbergs konkurrent Unibrew gik sidste år over til engangsflasker. Forbrugerne kommer især til at mærke forskellen ved, at flaskerne ikke længere vil have skrammer. Engangsflaskerne smeltes nemlig ned, og flaskerne er derfor nye hver gang.

”Vi forventer helt klart et mersalg med de nye flasker. Erfaringer fra andre lande og fra vores danske konkurrent viser, at dagligvarehandlen sælger flere sodavand, når emballagen er ny og indbydende frem for skrammet og slidt,” siger kommunikationschef Jens Bekke, Carlsberg Danmark.

Mindre miljøvenligt
Danmark er et af de sidste lande, der går over til et system med engangsflasker. 50 pct af de indsamlede flasker bliver genbrugt til nye, resten smeltes om og bruges andre steder i industrien. Det er umiddelbart mindre miljøvenligt, til gengæld kommer Dansk Retursystem ud flere steder.

Butikkerne er begejstrede for de nye flasker. De ser pænere ud, og så er det nemmere at håndtere returgods, siger forbrugerpolitisk direktør Mogens Werge, Coop.

Carlsberg vil også skifte 1,5 liters-flaskerne ud, men det er der ifølge Jens Bekke endnu ikke sat en dato for.