Carlsberg går efter fair pris på Habeco-aktier

Den seneste tids kursstigninger i det vietnamesiske bryggeri Habeco er spekulativt drevet og afspejler ikke den underliggende værdi i bryggeriet.

Carlsberg Vietnam Fold sammen
Læs mere
Foto: KHAM
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger Tayfun Uner, administrerende direktør for Carlsberg Vietnam, til Bloomberg News. Han oplyser desuden, at Carlsberg går efter en fair pris på Habeco-aktierne.

Meldingen kommer efter medierapporter om, at Carlsberg og det vietnamesiske handelsministerium tidligere i november holdt et møde om den danske bryggerikoncerns fortrinsret til at købe aktier i sin vietnamesiske partner.

På mødet skal det være foreslået at dele regeringens resterende ejerandel i Habeco på 81,79 pct. op i to - 20 pct. og 61,79 pct.

Den mindste del skulle udbydes i auktion, og Carlsberg skulle have lov til at byde på auktionen. Den største post skulle sælges til Carlsberg til en fast pris. Carlsberg har ifølge den nuværende aftale angiveligt ret til at øge sin nuværende ejerandel på godt 17 pct. til omkring 30 pct. samt vetoret over nye storaktionærer i Habeco.

Tayfun Uner siger til Bloomberg, at den vietnamesiske stats værdiansættelse af sin andel af Habeco på omkring 2,8 mia. kr., eller 48.000 dong per aktie er rimelig.

På børsen koster en Habeco-aktie imidlertid mere end det dobbelte. Torsdag var slutkursen 105.000 dong per aktie. Det er ellers mindre end en måned siden, at en lille del af Habeco-aktierne blev børsnoteret til bare 39.000 dong per aktie.