Carlsberg forsøger at købe majoritetspost i vietnamesisk bryggeri

Vietnams handelsministerium holdt mandag møde med Carlsberg om den danske bryggerikoncerns fortrinsret til at købe aktier i sin vietnamesiske partner, Habeco.

ARKIVFOTO: Habeco's fabrik i Hanoi Fold sammen
Læs mere
Foto: © Nguyen Huy Kham / Reuters
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

På mødet skal det være foreslået at dele regeringens resterende ejerandel i Habeco på 81,79 pct. op i to - 20 pct. og 61,79 pct.

Den mindste del skulle udbydes i auktion, og Carlsberg skulle have lov til at byde på auktionen. Den største post skulle sælges til Carlsberg til en fast pris.

Det er tilsyneladende et forslag fra Carlsberg, og regeringen har endnu ikke svaret på det.

Det skriver det vietnamesiske magasin Dau Tu Chung Khoan, skriver Bloomberg.

Carlsberg har ifølge den nuværende aftale ret til at øge sin nuværende ejerandel på godt 17 pct. til omkring 30 pct. samt vetoret over nye storaktionærer i Habeco.

Hvis den vietnamesiske stat derfor ønske er sælge ud af sine aktier i Habeco, kræver det derfor en eller anden form for aftale med Carlsberg.

Tidligere har den vietnamesiske stat gjort det klart, at den vil af med alle aktier i både Habeco og det større Sabeco-bryggeri i løbet af 2016 og 2017. Carlsberg har tidligere været rygtet på vej til at øge sin Habeco-ejerandel, både i 2013 og 2015.

Carlsberg vil hverken nu eller dengang kommentere spekulationerne, men medgav dengang, at det har en strategi om at opnå bestemmende indflydelse i de bryggerier, det er delejer i.