Carlsberg-formands begravede opkøb godt for obligationsejerne

Det er godt nyt for ejerne af Carlsbergs obligationer, at Carlsbergs bestyrelsesformand, Flemming Besenbacher, mandag i Berlingske begravede spekulationerne om, at bryggeriet skulle være på opkøbsjagt efter for eksempel ølmærkerne hollandske Grolsh og italienske Peroni.

Flemming Besenbacher på talerstolen. (Foto: Linda Kastrup/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup

Mærkerne bliver "tilovers", når og hvis bryggerifusionen mellem Sabmiller og AB Inbev bliver godkendt af konkurrencemyndighederne.

Det skriver Bloomberg News.

»I modsætning til hvad der tidligere er kommunikeret fra Carlsberg, så ønsker vi i dag ikke at være store, vi ønsker at være stærke. Der var engang, hvor Carlsberg havde en ambition om at være det hurtigst voksende bryggeri, men med udviklingen i Rusland er det ikke længere en ambition«, siger Flemming Besenbacher i Berlingske Business.

Og den melding er positiv for obligationsejere, vurderer SEB.

»Som obligationsejer er det positivt nyt for Carlsberg«, vurderer porteføljemanager i SEB Investment Management i København til Bloomberg News.

Renten på Carlsbergs 2,5 pct. 1 mia. euro store obligationslån, der løber ud i 2024, faldt 5 basispoint mandag til 2,05 pct. Tilbage i september var renten helt oppe i 2,64 pct.

Tirsdag falder renten yderligere og ligger tirsdag formiddag i 2,01 pct. Inden bryggeriet fremlagde en ny strategi i midten af november, var renten på 2,20 pct.

»Vi er ikke bekymrede for daglige eller månedlige udsving, men vi har helt klart en interesse i, at Carlsberg fastholder sin kreditvurdering«, siger porteføljemanageren.

Fitch har ifølge Bloomberg rating "Baa2" og negative udsigter, mens kreditvurderingskollegaen Fitch har ratingen "BBB" og stabile udsigter. Begge er næstlaveste trin, før man rammer "non investment grade".