Carlsberg-formand: Vil ikke købe dyrt trods storfusion

En sammenlægning mellem verdens to største bryggerier, AB Inbev og Sabmiller, der vil skabe verdens suverænt største bryggeri, vil også - hvis den bliver til noget - kaste opkøbsmuligheder af sig til danske Carlsberg.

Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det vil den, fordi de to mastodonter ikke vil få lov at beholde samtlige aktiver i forhold til konkurrencemyndighederne, ligesom der formentlig skal files nogle kanter for at få den gigantiske organisation til at hænge sammen.

Men Carlsberg har under alle omstændigheder ikke tænkt sig at lave markante opkøb, selv om der skulle falde lunser af fra rivalerne, fortæller Flemming Besenbacher, der er bestyrelsesformand hos Carlsberg, i et interview med finans.dk.

- Hvis fusionen går igennem, bliver vi også nødt til at se på, hvad de to bryggerier i givet fald ikke vil og kan beholde. Er der noget af det, der kunne være strategisk vigtigt at eje for Carlsberg? Men det, omverdenen ikke kommer til at opleve, er, at jeg og bestyrelsen kommer til at gøre noget, der er ekstremt dyrt, bare for at gøre noget, siger Flemming Besenbacher til netmediet.

Men er der aktiver i de to markedsledere, der kan skabe yderligere værdi for det danske bryggeri, kan det godt være relevant at overveje, fastslår bestyrelsesformanden.

- Der har været rygter om den fusion i flere år. Det, vi selvfølgelig kigger på rent strategisk - hvis der skulle ske frasalg i forbindelse med en eventuel fusion - skal være noget, der skaber værdi for Carlsberg, siger Flemming Besenbacher.

Under alle omstændigheder kommer der givetvis ikke til at ske opkøb på den korte bane, idet Carlsberg allerede har afvist, at det er en del af den aktuelle strategi.

- Det er også rigtigt. Vi har fokus på at skabe værdi for vores aktionærer, et stærkt frit cash flow, nedbringelse af vores gæld og ikke opkøb, siger Flemming Besenbacher.