Carlsberg-formand: Vi har talt åbent med Jørgen om det

Der er brug for en ny mand til at tage Carlsberg til næste fase virksomhedens udvikling, siger formand Flemming Besenbacher.

Der er brug for en ny mand til at tage Carlsberg til næste fase virksomhedens udvikling, siger formand Flemming Besenbacher. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Otte år får Jørgen Buhl Rasmussen som øverste direktør for Carlsberg. 2015 bliver året hvor han stopper.

Ifølge formanden er det noget, bestyrelsen har talt med Buhl om et stykke tid. Det har givet tid til at finde en afløser for bryggeribossen. Hans afløser bliver hollandske Cees 't Hart, der er koncernchef for den hollandske mejerikæmpe Royal FrieslandCampina, som er et af de største mejeriselskaber i verden.

Han skal være med til at få Carlsberg ud af den sump, bryggeriet sidder fast i, hvor det har vist overordentligt svært at skabe vækst - særligt på grund af det store russiske marked.

»Med Cees 't Hart mener jeg, vi får den bedst kvalificerede afløser. Han har vist stærkt lederskab og stærke resultater i sin nuværende position i Friesland Campina,« siger Flemming Besenbacher og fortsætter:

»Det er bestyrelsens opgave at sørge for at sætte det rette hold i direktionen og vi har haft åbne diskussioner med Jørgen om dette. Vi definerer nu den næste fase med profitabel og bæredygtig vækst i Carlsberg. Timingen er god og den tillader en glidende overgang til den nye direktør,« siger Besenbacher.

Han tilføjer, at Jørgen Buhl Rasmussen selv har udtrykt ønske om at starte en bestyrelseskarriere.

»Jeg vil gerne understrege, at jeg har haft rigtig gode og åbne diskussioner med bestyrelsen om dette og det har været vigtigt at finde det rigtige tidspunkt at lave denne ændring både for mig personligt og for Carlsberg,« siger Jørgen Buhl Rasmussen og understreger at det er business as usual for ham i Carlsberg ind til han fratræder 15. juni i år.