Carlsberg-formand: Derfor vil jeg have Rebien

Lars Rebien Sørensen er et fyrtårn i dansk erhvervsliv, siger Carlsberg-formand Flemming Besenbacher, der har været i dialog med Rebien om en post i Carlsbergs bestyrelse gennem længere tid.

Lars Rebien Sørensen er et fyrtårn i dansk erhvervsliv, siger Carlsberg-formand Flemming Besenbacher, der har været i dialog med Rebien om en post i Carlsbergs bestyrelse gennem længere tid. ARKIVFOTO. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

Carlsberg bestyrelsesformand Flemming Besenbacher er yderst tilfreds med, at han nu får Novo-topchef Lars Rebien Sørensen med ind i bestyrelsen i bryggerikæmpen Carlsberg.

Rebien afløser tidligere Mærsk-boss Jess Søderberg, der er fyldt 70 år og dermed falder for aldersgrænsen. Søderberg har siddet med i Carlsbergs bestyrelse siden 2008, og i 2009 avancerede han til næstformand efter Arla-legenden Jens Bigum.

»Med Jess på vej ud af bestyrelsen har vi kigget på, hvad vi har brug for i bestyrelsen, og vi har vidst i et stykke tid, at vi skulle finde en afløser. Der er mit valg faldet på Lars Rebien, som er højt respekteret og en dygtig fyr, og har gjort det godt i Novo. Bestyrelsesposten har været aftalt med Lars i et stykke tid,« siger Flemming Besenbacher.

»Han er stærk inden for det operationelle, har bestyrelseserfaring, og er stærk inden for innovation. Han er stærk all round og det har også talt med i mine overvejelser, at Lars selv kommer fra en fondsejet virksomhed og kender den lidt specielle corporate governance-struktur, vi også har i Carlsbergfondet,« siger Besenbacher med henvisning til at Novo ligesom Carlsberg er børsnoteret men fondskontrolleret.

Carlsbergs formand har med Rebien fået sin ønskekandidat, der formelt først skal vælges til betyrelsen på Carlsberg ordinære generalforsamling i marts, men da hovedaktionæren Carlsbergfondet har stemmemajoriteten ventes der ingen spænding om udfaldet.

»Jeg har set efter, hvor der var en, der ragede op som et fyrtårn og jeg er meget tilfreds med, at Lars har valgt at gå ind i Carlsbergs bestyrelsen. Jeg ser det som en styrkelse af Carlsbergs bestyrelse,« siger Besenbacher.