Carlsberg fastholder forventningerne trods pres i Østeuropa

Carlsbergs regnskab for byder på en pose blandede bolcher. Bryggerikoncernen er presset på de østeuropæiske markeder, mens det går bedre end ventet i Norden og Vesteuropa. Ledelsen fastholder sine indtjeningsforventninger til hele året.

Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Øllet flyder ikke så let i år for Carlsberg. Tredje kvartal 2013 viste et fald i omsætningen til 18 milliarder kr. fra 18,6 milliarder i samme periode sidste år.,

Driftsindtjeningen er dykket til 3.416 mio. kr. fra 3.596 mio. kr. i tredje kvartal i 2012. Her havde analytikerne ventet en driftsindtjening på 3.500 mio. kr. På bundlinien er Carlsberg faldet fra 2.361 mio. kr. til 2.321 kr.

Overordnet er Carlsbergs vesteuropæiske markeder forbedret i 3. kvartal som følge af godt vejr, mens bryggerikoncernen fortsat oplever udfordrende markedsforhold i Østeuropa, hvor lukning af salgssteder og lavere makroøkonomisk vækst fortsat påvirker Rusland.Koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen siger, at han er tilfreds med, at gruppen var i stand til at opnå indtjeningsvækst.

Selv Carlsberg går tilbage på både driftsresultatet og bundlinien for de første ni måneder af 2013, er overskuddet efter skat pr.aktie stigende. Resultatet pr. aktie er således steget fra 28,1 til 29,4 kr.

Resultatet for januar til september sidste år var nemlig positivt påvirket af en ekstraordinær indtægt .på 1,5 milliarder kr. på salget af Carlsberg grunden i Valby. Renser man koncernresultatet for denne engangsindtægt blev Carlsbergs overskud på 4,4 milliarder kroner, hvor det i samme periode i år steg til 4,7 milliarder kr.

"Jeg er tilfreds med, at gruppen var i stand til at opnå en indtjeningsvækst i de første ni måneder og samtidog fastholde indtjeningsforventningerne for året i lyset af de udfordrende og usikre markedsforhold og en negativ valutaeffekt, Det har vi opnået gennem stram styring af omkostningerne, som understøtter vigtigheden af vores løbende indsats for at effektivisere og trimme vores forretning," siger koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen fra Carlsberg.