Carlsberg får ny koncernchef

Jørgen Buhl Rasmussen fratræder og erstattes af Cees 't Hart, som er koncernchef for det hollandske mejeriselskab Royal FrieslandCampina. Skiftet sker 15. juni 2015.

ARKIVFOTO 2014 af Carlsbergs direktør Jørgen Buhl Rasmussen- - Se RB 29/1 2015 07.03. Øl-producenten har lukket to af sine 10 bryggerier i Rusland. Lukningen koster 700 millioner i nedskrivninger. (Foto: Keld Navntoft/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft

Carlsberg A/S meddeler, at koncernchef Jørgen Buhl Rasmussen stopper i Carlsberg-gruppen. Cees 't Hart, koncernchef for det hollandske mejeriselskab Royal FrieslandCampina, som er et af de største mejeriselskaber i verden, udnævnes til ny koncernchef.

Hollænderen Cees 't Hart har været koncernchef for Royal FrieslandCampina siden 2008. Selskabet er ifølge Carlsbergs meddelelse et af de mest succesfulde mejeriselskaber i verden med tilstedeværelse i 30 lande i Europa, Mellemøsten, Asien og Afrika og afsætter sine produkter på over 100 markeder.

Før Harts karriere i Royal FrieslandCampina har hollænderen været i Unilever i 25 år. Her sad Cees 't Hart blandt som medlem af Unilevers Europe Executive Board.

Carlsbergs bestyrelsesformand Flemming Besenbacher udtaler i forbindelse med udnævnelsen:

»Bestyrelsen og Jørgen er helt enige om, at tiden er den rette til at foretage et skifte med henblik på at sikre fremdrift og kontinuitet i selskabets topledelse i flere år fremover. Jeg er meget glad for at kunne byde velkommen til Cees 't Hart som den, der skal sikre dette. Han har en fantastisk international erfaring og stærke resultater bag sig, og han vil foreslå den næste fase i strategien for Carlsberg-gruppens langsigtede rentable og bæredygtig vækst,« siger Besenbacher.

Skiftet vil finde sted 15. juni i år, og den kommende koncernchef er begejstret for at skulle overtage ledelsen af Carlsberg-gruppen.

»Det er et selskab med en fremtrædende historie, en stærk portefølje af lokale og international varemærker, og ledende brygger i de fleste af sine markeder,« siger Cees 't Hart.

Jørgen Buhl har siddet som Carlsbergs koncernchef siden 2007. Nu bliver hans sidste opgave at gøre forretningen klar til den nye chef.

»Jeg er stolt af at have stået i spidsen for denne enestående virksomhed og vil bidrage til at sikre en glidende overgang til Cees. Dette er det rette tidspunkt for selskabet og for mig,« siger Jørgen Buhl.