Carlsberg endelig klar med ny dansk direktør

Bryggerikoncernen henter et af sine interne talenter hjem til den ledige stilling som direktør for det vigtige danske hjemmemarked. Han får det øverste ansvar for en mere aggressiv markedstilgang i Danmark i de kommende år.

Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stillingen som øverste chef for Carlsberg i Danmark har stået ledig siden juli sidste år, hvor topledelsen i bryggerikoncernen fyrede Carsten Hähnel uden at have en afløser klar.

Det skete – fortalte topchef Cees ’t Hart senere til Berlingske – fordi topledelsen ville have en anden type direktør til sin forretning i Danmark, der omsætter for godt 5 mia. kr. om året. Hart ønskede en mere aggressiv stil i Danmark, hvor Carlsberg er den absolutte markedsleder med en markedsandel på over 50 pct.

Det har man så fundet internt i bryggeriet, hvor den 42-årige Søren Brinck er udpeget til ny dansk direktør. Han starter i jobbet 1. marts.

Han kommer fra en lignende stilling som direktør for Ringnes, der er Carlsbergs norske bryggeri. Tidligere har han været direktør for bl.a. det græske bryggeri Mythos, som Carlsberg overtog i forbindelse med købet af Scottish & Newcastle i 2008.

Søren Brinck har en fortid som konsulent i Accenture, og har været tilknyttet Carlsberg siden 2005, bl.a. i koncernens afdelinger for strategi og forretningsudvikling.

Den nyudnævnte direktør kalder det en drøm, der går i opfyldelse.

»Mange Carlsberg-medarbejdere drømmer om at prøve kræfter med hjemmemarkedet, og for mig er det helt klart lidt af en drøm, der går i opfyldelse. Danmark er Carlsberg-land. Det er her vores stifter bryggede den første Carlsberg pilsner for 170 år siden, og det forpligter. Carlsberg Danmark er en veldrevet virksomhed med stærke resultater i bagagen, og jeg ser frem til at videreudvikle bryggeriet i samarbejde med de mange dygtige medarbejdere i Danmark,« lyder det fra Søren Brinck i en pressemeddelelse.

Søren Brinck afløser Joao Abecasis, der har fungeret som midlertidig chef for Carlsberg Danmark siden sommeren 2016. Joao Abecasis vender nu tilbage til sin hidtidige stilling som direktør for Carlsbergs mindre markeder i Vesteuropa.

Brinck kommer til Carlsberg Danmark på et strategisk vigtigt tidspunkt. Som tidligere beskrevet i Berlingske har Carlsberg skudt en ny strategi i gang i Danmark, der bl.a. skal gøre Carlsberg dobbelt så store på fadøl i 2020.

»Fadøl var rigtigt stort engang, og så er det faldet meget tilbage i Danmark. Men der er rigtigt mange gode grunde til, at fadøls­markedet kan vokse markant i de kommende år, både det danske marked generelt og for Carlsberg,« sagde Simon Mosegaard Fibiger, Carlsberg Danmarks ansvarlige for salg af øl restauranter og barer, til Berlingske i september sidste år.