Carlsberg dropper køb af større andel i vietnamesiske bryggeri

Carlsberg har droppet planer om at øge sin andel i Habeco i Vietnam, som bryggeriet i forvejen ejer en andel på knap 20 pct. i. Det rapporterer Thanh Nien News og citerer lokale medier for meldingen.

ARKIVFOTO: Carlsberg bryggeri i Fredericia Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Carlsberg har været aktionær i Habeco siden 2008 og skulle have været i samtaler om at øge sin andel fra 17,23 pct. til 30,23 pct., men forhandlingerne faldt til jorden, rapporterer websitet Bao Dau Tu.

Habeco har søgt om regeringens tilladelse til at sælge en større post aktier. Regeringen ejer 81,79 pct. af Habeco, men har planer om at reducere posten til under 50 pct.

Allerede tilbage i 2013 blev det mulige køb af yderligere 13 pct. - fra 17 pct. til 30 pct. - omtalt i Jyllands-Posten. Carlsberg ventede på det tidspunkt en afklaring.

»Regeringen støtter købet af aktier, men vi skal igennem en del procedurer, før salget kan gennemføres. Så vi afventer fortsat det endelige "go" fra regeringen i Vietnam, før vi kan sige noget om tidspunktet for det yderligere køb af 13 pct. aktier i Habeco«, sagde Jens Bekke, daværende informationschef i Carlsberg, til avisen.

I 2013 havde Carlsberg en markedsandel på 35 pct. i Vietnam, hvilket gjorde selskabet til det næststørste bryggeri i landet.