Carlsberg-direktør: J-dagen er reddet

Frygten for, at mandagsstormen ville afspore lanceringen af året juleøl fra Carlsberg, er nu løjet af. Carlsberg-direktør beroliger de tørstige.

Den såkaldte J-dag, hvor Carlsbergs juleøl bliver frigivet, har efterhånden udviklet sig til en tilbagevendende festdag. Her ses fejringen i 2009. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den traditionelle J-dag, dagen hvor Carlsbergs Julebryg rammer gaden, er nu reddet, hvis ikke der går noget galt. Det lover kommunikationsdirektør i Carlsberg Jens Bekke over for Ritzau Finans.

»Det er vores travleste uge og alle biler er fyldt op, derfor er der endnu i dag kunder, der ikke har fået leveret julebryg,« oplyser han.

Det drejer sig om ca. 200 kunder, stadig kun i Jylland og på Fyn, men dem regner bryggeriet med at nå torsdag eller fredag. Carlsberg har fået maskinerne til at virke.

»Vi skubber hele tiden leveringer foran os, men alt skulle kunne nås, med de initiativer som Carlsberg har lavet.«

»Der er lukket for hasteordrer og ekstra leveringer af de gyldne dråber - julebryggen - og de kunder med J-dags-arrangementer er prioritiet, men der må ikke gået noget som helst galt,« understreger direktøren.

Det kan være, at kunder uden J-dags-arrangementer må undvære julebryg til lørdag.

Mandagens storm satte midlertidigt 10 kraner ud af drift på Carlsbergs bryggeri i Fredericia, hvor der leveres øl til Jylland og Fyn. Stormskaderne gjorde Carlsberg ude af stand til at pakke varer til i alt 49 biler i Fredericia.

/ritzau/FINANS