Carlsberg bygger kæmpebryggeri i Kina

Den danske bryggerikoncern vil bruge op til fire mia. kr. på at bygge et nyt bryggeri i det vestlige Kina.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Underskriften på aftalen bliver sat på fredag i forbindelse med den kinesiske præsident Hu Jintaos besøg i Danmark. Det fortæller Carlsbergs pressechef, Jens Bekke.

Der er tale om en rammeaftale, som løber frem til 2025, og som gør det muligt for Carlsberg gradvist at udvide bryggeriet, som skal ligge uden for byen Dali i Yunnan-provinsen i det vestlige Kina.

"Hvis markedet udvikler sig, som vi venter, vil vi kunne udvide bryggeriets kapacitet til i alt ti millioner hektoliter ølom året," fortæller Jens Bekke.

Til sammenligning har Fredericia Bryggeri, Carslbergs nyeste danske virksomhed, en kapacitet på fire millioner hektoliter, og koncernens hidtil største bryggeri, Baltika i Skt. Petersborg i Rusland, kan brygge otte millioner hektoliter årligt.

Med investeringen fortsætter Carlsberg sin satsning på det vestlige Kina, hvor der er mange købedygtige forbrugere, og ikke så hård konkurrence som ude i kystbyerne. Allerede i 2003 købte Carlsberg et  bryggri inde i Dali, og det vil kunne erstattes af det nye bryggeri.