Carlsberg Byen henter milliardlån i pensionskasse

Pensionskassen PKA stiller op med et milliardlån til udviklingen af den store byggegrund i København, der tidligere husede Carlsbergs bryggeri.

Elefantporten ved Carlsberg Byen Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionskassen PKA stiller nu op med milliardfinansiering til udviklingen af en af de største byggegrunde lige nu i København, Carlsberg Byen, som ligger mellem Valby og Vesterbro i København.

PKA yder en finansieringsramme på 2,4 milliarder kroner og sikrer dermed, at Carlsberg Byens næste etape er på plads og dermed yderligere 125.000 kvadratmeter i Carlsberg Byen.

»Aftalen med PKA finansierer den næste store etape, vi skal udvikle i Carlsberg Byen. Vi er allerede langt med første etape, så jeg er meget tilfreds med, at PKA kan se visionerne og troværdigheden i vores projekt, og har besluttet at stille en finansieringsramme i milliardstørrelsen til rådighed, der understøtter fremdriften de kommende år,« siger Jens Nyhus, adm. direktør i Carlsberg Byen P/S.

PKA-milliarderne er lidt af et særsyn. Det plejer at være banker, der stiller med byggefinansiering, men her er det altså en pensionskasse, der stiller med pengene. Det er investeringsbankerne Carnegie og Catella Corporate Finance, der har stået for at strikke finansieringen sammen for Carlsberg Byen.

»PKA er en markant investor på det danske boligmarked, herunder det københavnske, hvor vi det seneste år har sat vores præg med investeringer i byggerier i Nordhavn, Teglholm og Islands Brygge. Vi er derfor meget tilfredse med at have indgået aftalen med Carlsberg Byen, som giver PKA muligheden for at være med til at videreudvikle et historisk område i København,« siger PKA’s investeringsdirektør Michael Nellemann Pedersen.

Carlsberg Byen P/S er et selvstændigt selskab, der ejes i fællesskab: Carlsberg med 25 procent, PFA med 25 procent, Topdanmark med 15 procent og Pensam med 15 procent.

Området skal ultimativt rumme 564.000 etagemeter, hvoraf de 45 procent vil være boliger, 45 procent butikker og erhverv samt 10 procent vil være øremaærket til kultur, idræt og institutioner. Bydelen kommer til at indeholde cirka 3000 boliger i forskellige størrelser og prisklasser.