Carlsberg: Brexit effekt ikke noget stort problem på kort bane

Carlsberg er et af de danske selskaber, der kan blive ramt af effekterne af en eventuel brexit, men effekten er ikke stor.

Carlsberg er et af de danske selskaber, der kan blive ramt af effekterne af en eventuel brexit, men effekten er ikke stor. Fold sammen
Læs mere
Foto: MARCUS BRANDT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der bliver ikke tale om, at selskabet bliver direkte ramt, men nærmere indirekte ved "oversættelse" af pund til danske kroner, der er Carlsberg regnskabsvaluta.

Det sagde koncernchef i Carlsberg Cees t'Hart i forbindelse med kvartalsopdateringen i maj til Ritzau Finans.

»Vi er en lokal forretning, så vi vil ikke blive ramt direkte,« forklarede han.

Men han erkendte, at en svækkelse af pundet vil blive påvirke Carlsberg indirekte.

UK underskud i 2014

Carlsberg UK havde ifølge Jyllands-Posten et underskud 260 mio. kr. i 2014 ud af en samlet omsætning på 5,4 mia. kr. eksklusive skatter og afgifter. Sammenlagt har den britiske forretning ifølge avisen i årene 2011-14 givet et underskud efter skat på 400 mio. kr.

I november sidste år meddelte Carlsberg, at man skulle bruge 600 mio. kr. på nedskrivninger og omstruktureringer i Carlsberg UK.

Ingen markant indtjeningseffekt

Analytiker i Sydbank Morten Imsgard i Sydbank ser heller ikke den umiddelbare effekt af brexit på indtjeningen i Carlsberg som markant.

»Indtjeningsmæssigt på gruppeniveau har brexit meget lille betydning for Carlsberg, da bryggeriet ikke tjener penge eller i hvert fald ikke mange penge på sin engelske operation,« siger han til Ritzau Finans.

Han mener, at det kun er afledte scenarier, der vil påvirke. Hvis britisk økonomi bremser op, forbrugerne presses på pengepungen og ølsalget falder, så vil det påvirke.

»Omsætningsmæssigt er forrertningen relativt stor med 8-9 pct. af omsætningen, men det er slet ikke effekten på indtjeningen,« understreger Morten Imsgard og konkluderer:

»Det (brexit, red.) er et ret lille problem drevet af, at de ikke er gode til at tjene penge derovre.«

Er der underskud i UK vil effekten af en svækkelse faktisk være indtjeningsmæssigt positiv, da underskuddet vil blive mindsket i danske kroner.