Carlsberg bliver ølsponsor ved løbestævner

Carlsberg Danmark sponserer nu også øl ved motionsstævner.

Carlsberg Danmark sponserer nu også øl ved motionsstævner. ARKIVFOTO Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er dog ikke de gængse typer, men alkoholfrie øl, som det danske bryggeri er begyndt at lancere og markedsføre i forbindelse med blandt andet maratonløb.

Det siger Carlsberg Danmarks sponsorchef, Peter Giacomello, til Ritzau Finans.

- Vi har sponseret blandt andet halvmaraton løb og andre store motionsløb med at servere Nordic til løberne, når de er kommet over målstregen, siger sponsorchefen.

Der har ikke været tradition for at servere øl efter motionsstævner i Danmark, mens der i for eksempel Tyskland er en tradition om det modsatte.

- I Tyskland er øl tæt forbundet med motion, oplyser sponsorchefen og fremhæver, at øl indeholder en række vitaminer som gør, at den er god at drikke efter fysisk udfoldelse. Desuden mener han det passer godt, at løberne får noget med smag i. Og desuden oplyser han, at der er under det halve antal kalorier i Nordic i forhold til sodavand.

- Der er mest glæde over at få en øl, men nogle var faktisk lidt skuffede over der ikke var alkohol i øllen, siger Peter Giacomello med et lille smil og fremhæver, at når man har udført store bedrifter synes alle undtagen elitesportsmænd, at det er OK, at man får en præmie.

Carlsberg må dog ikke servere rigtige procenter. Det forbyder markedsføringsloven.

/ritzau/FINANS

 

Claus Mikkelsen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans[AT]ritzau.dk , www.ritzaufinans.dk