Carlsberg bekræfter overtagelse af kinesisk bryggeri

Carlsberg har mandag morgen bekræftet en endelig overtagelse af Chongqing Beer Group Assets Management. Den samlede købssum udgør cirka 1,4 mia. kr.

Foto: SHI TOU
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Chongqing Beer har informeret Carlsberg-gruppen om, at de har accepteret Carlsbergs tilbud på 100 pct. af aktierne i Chongqing Beer Group Assets Management, som er et holdingselskab med hovedsæde i Chongqing, Kina, meddeles det af den danske bryggerikoncern.

Aktierne i selskabet blev udbudt på en auktion i begyndelsen af december til en minimumpris på 1,56 mia. yuan. Carlsberg har tidligere nægtet at kommentere - sædvanen tro - på eventuel interesse i selskabet.

Selskabet omfatter otte bryggerier med en samlet kapacitet på ca. 12 mio. hl. Ifølge just-drinks.com udnyttede bryggerierne blot kapaciteten til at producere 4-5 mio. hl.

Bryggerierne er fordelt over tre provinser - tre i Jiangsu, tre i Anhui og to i Zhejiang. De sælger primært varemærker, der er indlicenseret fra Chongqing Brewery Company (CBC), som Carlsberg ejer 60 pct. af, samt mærket Tianmuhu.

Chongqing Beer Group ejede 20 pct. af aktierne i Chongqing Brewery, men solgte de aktier til Carlsberg tidligere i december.

Når parterne har udarbejdet og underskrevet de nødvendige transaktionsdokumenter med henblik på gennemførelse af det accepterede tilbud, skal transaktionen igennem den sædvanlige godkendelsesproces hos myndighederne, oplyser Carlsberg.

Ifølge just-drinks.com har Chongqing Beer Group Assets Management tilbage i 2011 været annonceret til salg for 2,4 mia. yuan, men dengang var der ikke købsinteresse.

Købet af Chongqing Beer Group Assets Management har tidligere været annonceret.