Carlsberg-ansatte i arbejde igen

De strejkende bryggeriarbejdere på Carlsberg i Fredericia har genoptaget arbejdet.

Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter en arbejdsnedlæggelse, der har varet over en uge, er der atter kommet gang i ølbrygningen i Fredericia. Det skriver DR Nyheder.

Siden onsdag i sidste uge har bryggeriarbejderne på Carlsbergs produktionsanlæg været gået hjem på grund af en strid om medlemskab af fagforeninger. De 3F-organiserede bryggere ville ikke acceptere, at ledelsen havde ansat en medarbejder, der ikke ønskede at være i 3F, og det fik dem til at gå hjem.

Efterfølgende blev arbejdsnedlæggelsen kendt overenskomststridig, og nu, fredag morgen, har medarbejderne altså valgt at genoptage arbejdet, skriver DR.

Torsdag sagde Carlsberg-ledelsen, at den overvejede at lade den ultimative straf falde over de 130 strejkende ansatte - nemlig en fyring. Det med begrundelse i, at Carlsberg-ledelsen ikke ville blande sig i medarbejdernes fagforeningsvalg, og derfor ikke havde nogen muligheder for at gøre noget ved strejken.

Så vidt er kom det altså ikke, nu hvor arbejdet er genoptaget på bryggeriet.

Strejken fik tidligere på ugen Carlsberg til at varsle, at der man muligvis snart ville løbe tør for fadøl, og det fik bryggeriet til at overveje at hente øl fra udenlandske Carlsberg-bryggerier. Nu ser det så ud til, at weekenden alligevel er reddet for tørstige værtshusgæster.