Carlsberg angribes af britiske spekulanter

Bryggerigiganten Carlsberg er i sigtekornet hos hedgefonden Marshall Wace, som har shortet Carlsberg-aktier for flere hundrede millioner kroner.

Bryggerigiganten Carlsberg er i sigtekornet hos hedgefonden Marshall Wace Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten.

Den London-baserede hedgefond har åbnet en short-position på 370 mio. kr., hvilket svarer til en 0,5 pct. af samtlige Carlsberg-aktier, og spekulerer dermed kraftigt i en snarlig børsnedtur for det danske bryggeri. Det er dog ikke første gang Marshall Wace går til angreb på Carlsberg, da hedgefonden også åbnede short positions flere gange i februar.

Ud over Carlsberg har hedgefonden haft yderligere short positions på flere store danske selskaber. På nuværende tidspunkt forventer de således en nedtur Bavarian Nordic og har tidligere haft short positions i blandet andet DS Norden, Coloplast, Vestas og Jyske Bank, skriver avisen.

Marshall Wace, som har kontor i London, New York og Hongkong, er ikke uden erfaring på området og fik i 2014 bred omtale, da hedgefonden tjente 200 mio. kr. på sit sats på en nedtur for den portugisiske bank Banco Espirito, skriver Jyllands-Posten.