Carlsberg åbner ottende bryggeri i Indien

Carlsberg er nu klar med sit ottende bryggeri i Indien. Det er blevet åbnet i delstaten Karnataka.

Carlsberg er nu klar med sit ottende bryggeri i Indien. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det oplyser Carlsberg.

Bryggeriet får en produktionskapacitet på 80 mio. liter og skal producere alle de Carlsberg-mærker, som Carlsberg India sælger. Produktporteføljen består af Carlsberg Green, Carlsberg Elephant, Tuborg Green, Tuborg Strong og Tuborg Classic.

Tuborg er den største internationale øl i Indien. For nylig har Carlsberg åbnet for import af selskabets Kronenbourg 1664.

De øvrige bryggerier er Himachal Pradesh, Haryana, Rajasthan, Kolkata, Maharashtra og Telangana. Dertil kommer et bryggeri i Bihar, som ikke har været operationelt siden 1. april 2016 , da staten har indført alkoholforbud.

Med det seneste tiltag vil Carlsberg være til stede i otte delstater med bryggerier og dække fire andre med produktionsaftaler. Det svarer til en tredjedel af Indiens delstater eller unionsterritorier.

»Hvis Indien fortsætter de takter, som Indien har vist til nu, så vil der komme flere bryggerier og/eller produktionsaftaler,« udtalte den daværende chef for Indien Michael Jensen til Ritzau Finans i maj sidste år.

Der er principielt nok at tage af i Indien endnu, da det folkerige land består af 29 delstater og syv såkaldte unionsterritorier.