Capinordic-krak udløser erstatningskrav på 400 mio

Statens skraldespandsselskab for krakkede banker, Finansiel Stabilitet, risikerer at skulle udbetale erstatninger på 400 mio. kr. i kølvandet på den konkursramte rigmandsbank Capinordic Bank, skriver dagbladet Børsen.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Avisen kan fredag afsløre, at i alt otte sager med et samlet erstatningskrav på 396 mio. kr. truer forude. Finansiel Stabilitet overtog 11. februar i år aktiverne efter Capinordic Bank sammen med den juridiske forpligtelse til at udrede de eventuelle erstatninger, som følger i kølvandet på banken.

De otte truende sager drejer sig blandt andet om et samlet erstatningskrav på 84 mio. kr. i forbindelse med en kreds af investorer, som via Capinordic Bank ydede et såkaldt bridgelån til det nu konkursramte selskab Eurotrust A/S, som var ejet af brødrene Erik og Preben Damgaard. Investorerne mener, at Capinordic Bank havde en interessekonflikt, da Erik Damgaard samtidig tilhørte inderkredsen omkring Capinordic.

Investorerne hævder, at der var væsentlige fejl og mangler i Capinordic Banks rådgivning, og at banken i den aktuelle sag ikke varetog investorernes interesser. Blandt andet undlod Capinordic Bank - ifølge investorerne - at rådgive om Eurotrusts likviditetsproblemer og dermed sikkerheden for lånene. En anden af erstatningssagerne knytter sig til Peter Forchhammers selskab, Synerco, som også er gået konkurs. Peter Forchhammer tilhørte også inderkredsen omkring Capinordic.