Capinordic-krak lander på ministerens bord

Skandalen i forbindelse med Capinordics krak ender nu hos økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen, der skal redegøre for Finanstilsynets tilsyn med banken.

Økonomi- og erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) bliver nu blandet ind i sagen om den krakkede Capinordic Bank, skriver dagbladet Børsen.

Det sker efter offentliggørelsen af en undersøgelse fra Kromann Reumert-advokat Carsten Fode, der tegner et billede af decideret uredelig bankdrift og en personkreds omkring banken med en særdeles anløben moral og mulig kriminel adfærd.

Det er De Radikales finansordfører Morten Østergaard, som beder ministeren gøre rede for Finanstilsynets tilsyn med banken.

- Den sønderlemmende og helt fundamentale kritik af Capinordic Banks forretningsmetoder rejser det naturlige spørgsmål: Hvor var Finanstilsynet?, siger han og fortsætter:

- Jeg finder det helt afgørende, at Brian Mikkelsen med sikkerhed i stemmen kan sige, at den type af sager ikke ville kunne undslippe sig tilsynets opmærksomhed i dag. Ellers fortaber meningen med et tilsyn sig jo nærmest fuldstændig, siger Morten Østergaard.

De konkrete spørgsmål, som De Radikales finansordfører ønsker svar på, er, om ministeren er tilfreds med Finanstilsynets tilsyn med Capinordic Bank i lyset af den kritik, der nu er rejst mod banken.

Dernæst om tilsynet med sit nuværende juridiske grundlag og ressourcer må forventes at opdage og påtale lignende forhold.

/ritzau/