Capinordic-krak koster banker 800 mio kr

Rigmandsbanken Capinordic Banks krak har foreløbig kostet Indskydergarantifonden 800 mio. kr. - eller hvad der svarer til mere end en fjerdedel af fondens egenkapital.

Den nu krakkede "rigmandsbank" Capinordic Bank havde til huse på Strandvejen i Hellerup. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pengene skal udbetales til svenske kunder i Capinordic Banks filial på den anden side af Øresund. Regningen på de 800 mio. kr. betyder, at fonden sender en regning til landets pengeinstitutter på et tilsvarende beløb. Det skriver dagbladet Børsen.

»Det er korrekt, at vi har tabt cirka en fjerdedel af egenkapitalen. Det betyder, at vi nu skal kradse nye bidrag ind hos pengeinstitutterne. Det er den største konkurs nogensinde hos os. Den er større end alle tidligere konkurser tilsammen. Men vi har jo stadig tre fjerdedele af egenkapitalen tilbage. Og når vi har fået pengeinstitutternes bidrag ind til sommer, så er egenkapitalen den samme som før,« forklarer Indskydergarantifondens bestyrelsesformand, Mads Bryde Andersen, der er juridisk professor ved Københavns Universitet.

Garantifonden for Indskydere og Investorer - i daglig tale kaldet Indskydergarantifonden - er den fond, som skal sikre danske bankkunder mod tab, når et pengeinstitut kollapser.