Capinordic-dømt tager orlov som CBS-lektor

Den tidligere direktør for Capinordic, Henrik Juul, har taget orlov fra jobbet som ekstern lektor på erhvervsfolkets udklækningsanstalt, CSB.

Henrik Juul er tidligere administrerende direktør for Capinordic Bank Fold sammen
Læs mere
Foto: Sara Gangsted

Østre Landsrets dom over den tidligere ledelse i den krakkede rigmandsbank Capinordic får nu en yderligere konsekvens for bankens tidligere direktør, Henrik Juul.

Han og bankens formand Claus Ørskov og det indflydelsesrige bestyrelsesmedlem Lasse Lindbland blev den 9. oktober dømt til at betale tilsammen 90,5 mio. kr. i erstatning til Finansiel Stabilitet, fordi de havde handlet ansvarspådragende og uforsvarligt i ni lånesager i Capinordic.

Henrik Juul har herefter taget orlov fra jobbet som ekstern lektor på CBS, hvor han har undervist i kreditret, risikostyring og finansiel rådgivning. Det skriver dagbladet Børsen.

Lederen af Institut for Finansiering på CBS, Søren Hvidkjær, kalder det en »fornuftig beslutning« men ønsker ligesom Henrik Juul selv ikke at kommentere sagen yderligere.

Henrik Juul er i øvrigt langt fra færdig med Capinordic. Dels ventes dommen fra Østre Landsret at blive anket. Dels begyndte straffesagen mod ham, Lasse Lindblad og finansmanden Tom Glæsner Larsen i kølvandet på Capinordic-krakket mandag i retten i Lyngby.