Capinordic Bank ude i tovene

Fremtiden ser sort ud for Capinordic-koncernens bank, Capinordic Bank. Den nye koncerntopchef Henrik Vad må nemlig efter blot ni arbejdsdage sande, at oprydningen i banken er langt mere kostbar og kompliceret end frygtet, skriver dagbladet Børsen.

Foto: Nikolai Linares
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dag truer en række retssager banken, og en frist fra Finanstilsynet kan koste den livet inden længe. Tidligere har Capinordic mest været kendt for sin kulørte kundekreds bestående af eksempelvis Steen Bryde, Peter Forchhammer og Mark Szigethy, der siden alle er gået konkurs med deres investeringsselskaber. Allerede ved det første bestyrelsesmøde, Henrik Vad gik til som nyslået adm. direktør 19. januar, stod det klart for ham, at der var noget helt galt med bankens balance. »På mødet fik jeg at vide, at den tidligere chef havde talt om, at der skulle tilføres flere penge til banken.

Derfor hyrede jeg eksterne konsulenter til at få et overblik over, hvordan det så ud i banken,« siger Henrik Vad til Børsen. Han er chef for hele koncernen, og da det kun er Capinordic Bank, der har det skidt, er hans job som sådan ikke i fare. I torsdags blev der gjort kort proces over bankens direktør Henrik Juul, der blev fyret øjeblikkeligt. Capinordic-aktien havde i går sit største fald i næsten syv år på 25 pct. til kurs 2,40.

Selskabet har dermed en markedsværdi på 285 mio. kr. En dugfrisk værdiansættelse fra Capinordic selv sætter dog en værdi på omkring 500 mio. kr. på de svenske asset management-aktiviteter. »Det er kun banken, der er i problemer. De svenske aktiviteter har det godt,« siger Henrik Vad. Banken udgør 75 pct. af Capinordics samlede aktiver og har stået for langt hovedparten af nedskrivningerne i koncernen sidste år.

Dertil kommer det mærkværdige, at banken i modsætning til alle andre banker i Danmark i 2009 formåede at hente tab på sine værdipapirer. Ved udgangen af tredje kvartal havde Capinordic tabt 24 mio. kr. på investeringer.