Capgemini vil sælge software via Amazon

Software skal ikke installeres, det skal bruges over nettet, og det er der en fremtid i for erhvervslivet i krisetiderne, mener konsulenthuset, der er gået i samarbejde med Internet-boghandelen om at sælge de nye muligheder.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er der ikke - men brug det.

Et af verdens helt store konsulenthuse, Capgemini, kaster sig nu for alvor over at sælge software, som virksomheder ikke behøver at installere men kan bruge direkte over nettet.

»Cloud computing« hedder det rent teknisk med henvisning til, at nettet er en stor sky. Capgemini har indgået aftale med Amazon.com, den kendte Internet-boghandel, som har kastet sig over alt andet, der ligeledes kan sælges over nettet og især er interesseret i at få fodfæste i erhvervslivet.

Særdeles relevant i krisetider

»Fordelene vil være særdeles relevante i det aktuelle, økonomiske klima, og vi vil hjælpe vore kunder med at drage nytte af de nye, innovative muligheder,« siger Pia Rybenfeldt, direktør for Capgeminis forretningsudviklingsafdeling i Danmark.

Capgemini har derfor oprettet en række kompetencecentre, hvis medarbejdere alle er uddannet i Amazon Web Services og derfor kan bistå straks. Capgeminis aftale gælder Nordamerika, Europa og Indien, og forventningerne til det nye forretningsområde er store.

Samarbejder også med Google

I første omgang bliver det Microsoft Sharepoint, Oracles ERP-forretningsstyringssystemer samt udvikling og test af kommende programmer, der er i fokus.

Capgemini har allerede et partnerskab med Google om at tilbyde Googles tekstbehandlingsprogram Docs, som udelukkende virker over nettet, til erhvervslivet, ligesom Capgemini har leveret den nye udgave af den offentlige virksomhedsportal, Virk.dk.