Canal Digital sløjfer kortgebyr og hæver priser

Folk med flere TV-apparater vil spare penge, lover den norskejede TV-leverandør.

Har man flere TV-apparater derhjemme, vil selv prisstigningen ikke slå igennem, lover Canal Digital. Foto: Colourbox Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er slut med at betale ekstra for også at kunne se TV på fjernsyn nummer to, tre og fire - til gengæld stiger priserne nu hos TV-udbyderen Canal Digital.

Canal Digital, der ejes af norske Telenor, som er Nordens næststørste teleselskab, sløjfer fra 1. maj det gebyr på de særlige programkort, som er nødvendige for at kunne modtage TV-signalerne. Det sker efter kritik fra både kunder og forbrugerorganisationer.

Samme pris uanset antal fjernsyn

»Vi sløjfer kortservicegebyret for alle kort, og det gør det billigere for dem, der har TV i flere rum. Kunderne kan jo ikke forstå, hvorfor de skal betale ekstra for de samme TV-kanaler,« siger Catja Middelboe Andersen, kommunikationschef hos Canal Digital.

Dermed forsvinder ekstragebyret på 778 kroner om året pr. ekstra kort. Til gengæld hæver Canal Digital priserne.

»Ja, vi sætter priserne på TV-pakkerne op. Lokalpakken stiger med 29 procent - det er den pakke, der stiger mest. Familiepakken stiger med 15 procent. De, der kun har en TV-pakke i et rum, vil opleve en prisstigning. Alle andre vil opleve lavere priser,« siger Catja Middelboe Andersen.

Tror ikke på kundeflugt

Canal Digital gennemførte samme øvelse i Norge for et år siden og har ikke mistet kunder.

»Det forventer vi heller ikke at gøre i Danmark. Vi tror, at kunderne efterspørger en fast pris at forholde sig til. Mange er trætte af at skulle have en lup frem for at læse det med småt, når de bestiller TV,« siger kommunikationschefen.

Hun ønsker ikke at oplyse, hvor mange af Canal Digitals kunder der kun har et TV-kort.

Der står i gennemsnit 2,3 TV-apparater pr. husstand i Danmark.

Læs mere:
http://www.canaldigital.dk/prisandringer