Canal Digital samles for hele Norden

Den norskejede TV-leverandør slår de fire lande sammen i én organisation for at vinde kunderne tilbage.

Canal Digital har mistet 5.000 TV-kunder i Danmark på et år og har nu 73.000.
Læs mere
Fold sammen

Den Telenor-ejede satellit-TV-leverandør Canal Digital nedlægger sine afdelinger i Danmark, Norge, Sverige og Finland og samler sig i ét nyt selskab.

Det betyder et farvel til de administrerende direktører for Danmark og Norge, henholdsvis Jarl Søderman og Roger von Zernichow, forlader selskabet straks, mens den hidtidige, administrerende direktør for Sverige og Finland, John Nordin, i de næste seks måneder fortsætter som nordisk salgschef og derefter fratræder.

Ny topchef for det samlede Canal Digital, som er en realitet fra 26. oktober, bliver Ragnar Kårhus.

Mister kunder i alle fire lande

»Vi tror, at der er flere ligheder end forskelle mellem TV-seerne i de nordiske lande. For at kunne tilbyde dem det bedste TV- og underholdningsprodukt, også i fremtiden, har vi etableret en samlet, nordisk organisation,« siger han i en udtalelse om ændringerne.

Canal Digital er 100 procent ejet af Nordens næststørste teleselskab Telenor, som dog aldrig har ladet TV-udbuddet være en del af det øvrige udbud til Telenors egne kunder. Canal Digital har lige nu 270 ansatte i de fire selskaber.

Canal Digital omsatte i april-juni 2016 samlet i de fire lande for 1,56 milliarder norske kroner og havde et driftsresultat (EBITDA) på 513 millioner norske kroner. Selskabet mister dog kunder i alle lande og havde sammenlagt 870.000 TV-kunder ved udgangen af juni, heraf de 73.000 i Danmark mod 78.000 for et år siden.

Canal Digital er Danmarks sjettestørste TV-leverandør efter i rækkefølge YouSee, Stofa, Boxer, Waoo og Viasat.