Canal Digital kører med ad fibervejen

Aftale med Profiber er Canal Digitals pilotprojekt på fibermarkedet .

Læs mere
Fold sammen
En af Nordens førende udbydere af digitalt tv, Canal Digital, får nu også mulighed for at levere tv til et fibernet. Til forår åbner Profiber for første gang sit fibernet for eksterne tv-leverandører, når Canal Digital gør sit indtog på fibermarkedet. Canal Digital er kendt som leverandør af digitalt tv via kabel og satellit.

Profiber er et samarbejde mellem de tre østjyske energiselskaber NRGi, Østjysk Energi og Tre-For.

I begyndelsen kan kun 20.000 østjyske hjem modtage Canal Digitals Family Mix-pakke, men på længere sigt udgør potentialet 400.000 husstande.

Family Mix består af de mest sete og populære tv-kanaler, hvoraf flere er i HD-kvalitet. HDTV er tv-signaler i meget høj opløsning, der giver fem gange så skarpe billeder som almindeligt tv.

Der kan vælges mellem 50 kanaler. Derudover er det muligt at købe ekstra kanaler for ti kroner per kanal om måneden.

Adm. direktør for Canal Digital Danmark, Jens B. Arnesen, siger, at selskabet har en klar strategi om at være til stede på den platform, hvor kunderne er, og hvor de ønsker at få Canal Digital.

- Fibermarkedet er blevet interessant for os nu, hvor danskerne i stigende grad har taget den nye distributionsform til sig. Aftalen med Profiber er vores pilotprojekt på fibermarkedet, forklarer Jens B. Arnesen.

Direktør Uffe Nielsen, Tre-For Bredbånd, siger, at den nye aftale med Canal Digital er første skridt på vejen mod større valgfrihed for kunderne.

- Vi glæder os til at de mange nye HD-kanaler, der med en knivskarp billedkvalitet for alvor giver kunderne fuldt udbytte af fibernettet og de nye store fladskærme, siger Uffe Nielsen. Han har forhandlet med Canal Digital på vegne af selskaberne bag Profiber.

Et fibernet består af rør med optiske fibre og kan transportere data lynhurtigt. Samarbejdet mellem Profiber og Canal Digital giver mulighed for at få internet, tv og telefoni i én og samme hurtige forbindelse. Den høje båndbredde åbner mulig for billig ip-telefoni, digitalt tv med kanaler i HD-kvalitet og leje af film hjemme fra stuen samt at bruge tv til at gå på internettet.