Canal Digital klar med streamingtjeneste

Antenneforeninger kan få sat deres eget navn på ny streamingtjeneste.

Canal Digital åbner sin streamingtjeneste, hvor man kan se sine TV-kanaler på andet udstyr over internetforbindelsen. Senere kommer serier og film med. Foto: Canal Digital Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

LAS VEGAS, USA: Danske antenneforeninger, som har TV-abonnement hos Danmarks sjettestørste TV-udbyder, Canal Digital, vil nu kunne tilbyde deres medlemmer streaming af TV-kanalerne i eget navn.

Canal Digital lancerer nemlig nu efter nogle måneders test sin streamingtjeneste, PlayMaker, som antenneforeningerne vil kunne sælge til deres medlemmer med eget navn og logo på. Dermed kan man se præcis de kanaler, som man har abonnement på, på en computer, en tavle-PC eller en mobiltelefon - som direkte sendt TV (af branchenørder kendt som »flow-TV«) eller de næste 48 timer fra TV-arkivet.

Kamp om kunderne

TV-kanalerne vil kunne ses i hele Danmark, blot der er internetadgang, og fire brugere pr. husstand kan kikke med på hvert sit udstyr.

Salgsdirektør Peter Fredsted From fra Canal Digital forklarer, at streamingtjenesten i løbet af 2018 udvides med film og serier ud fra de aftaler, som Canal Digital har med leverandørerne af indhold. Det er de øvrige TV-leverandører også i gang med at få helt eller delvis på plads.

Canal Digital, der ejes af den norske telegigant Telenor, har omkring 70.000 TV-kunder i Danmark og er presset i den optrappede krig om danskerne. Mange vælger enten at drosle ned på deres nuværende TV-abonnement og supplere det med andre streamingtjenester, f.eks. DR på nettet eller tilkøb af Netflix, HBO Nordic, Viaplay, TV 2 Play m.m.

Endnu andre vælger helt at sige deres faste TV-abonnement op og klare sig på anden vis.

Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES). Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).