Canadisk opkøb giver FLS bonus næste år

FLSmidths køb af canadiske GL&V Process kommer til at bidrage væsentligt til koncernens indtjening i 2008. Det konstaterer koncernchef Jørgen Huno Rasmussen.

- Købet af GL&V spiller ingen rolle i opjusteringen af vores forventninger til i år. Det begynder først at få betydning til næste år, men det bliver til gengæld i en størrelse, der viser, at vi én gang for alle har flyttet os, siger Jørgen Huno Rasmussen til RB-Børsen.

Han er overbevist om, at integrationen ikke kommer til at koste mere end de netop udmeldte 100 mio. kr. på resultatet før skat, fordi koncernen har forberedt sig grundigt på den foranstående integration.

- Det kommer i hvert fald ikke til at koste mere end de 100 mio. kr. Vi har faktisk købt ti virksomheder på lige så mange år, så vi har haft noget at øve os på. Det her sker i en væsentlig større skala, men vi har forberedt os grundigt hele sommeren, så der ligger en deltaljeret plan for integrationen, siger Jørgen Huno Rasmussen til RB-Børsen.

FLSmidth & Co. er for alvor ved at få bidt sig fast på markedet for anlæg til mineralindustrien, og første halvdel af 2007 bød igen på gode nyheder om høje vækstrater og attraktive marginaler.

Omsætningen i Mineraler er i halvåret steget med 70 pct. til 2,2 mia. kr., og driftsoverskuddet er steget med 134 mio. kr. til 208 mio. kr. Det giver en forbedring af EBIT-margin (driftresultat i forhold til omsætningen) til 9,4 pct. fra 5,6 pct. i første halvår 2006. FLSmidth oplyser i øvrigt, at ordreindgangen til Mineraler er øget med 26 pct. til 3,7 mia. kr.

- Den stigende omsætning og indtjening i forhold til samme periode sidste år er en konsekvens af øget ordrebeholdning ved periodens start, kombineret med akkvisitioner, højere dækningsgrad og relativt lavere kapacitetsomkostninger, bemærkes det i halvårsrapporten.

For hele 2007 opjusterer ledelsen forventningerne til Mineraler. Der ventes nu en omsætning på ca. 6,7 mia. kr. mod tidligere ventet 5-5,5 mia. kr., mens EBIT-marginen hæves til 10 pct. fra tidligere 9 pct.

Forventningerne til EBIT-marginen er før særlige engangs- og amortiseringsposter vedrørende købet af GL&V. Den ventede samlede effekt på driftsresultatet (EBIT) af købet af GL&V ventes at blive lig nul i år. Det er første gang, at FLSmidth oplyser om købets effekt på 2007-tallene.

RB-Børsen