Canadisk medicinalselskab styrtdykker efter krav om stævning

Den canadiske medicinalvirksomhed Valeant Pharmaceuticals blev mandag det seneste offer for den uro, der hersker i USA om medicinalselskabernes priser.

Den canadiske medicinalvirksomhed Valeant Pharmaceuticals blev mandag det seneste offer for den uro, der hersker i USA om medicinalselskabernes priser. Fold sammen
Læs mere
Foto: CHRISTINNE MUSCHI
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktien i Valeant styrtdykkede knap 17 pct., efter at 18 demokratiske medlemmer af Repræsentanternes Hus opfordrede til at stævne selskabet for at opnå indsigt i prisforhøjelser på nogle af selskabets lægemidler. Det fremgår af Bloomberg News.

Uroen drejer sig om to lægemidler, som Valeant købte rettighederne til, hvorefter priserne blev skruet op med henholdsvis 212 og 525 pct.

Sagen følger i kølvandet af sidste uges angreb på branchens prisforhøjelser fra Demokraternes præsidentkandidat in spe Hillary Clinton. Efter avisomtale i New York Times af en prisforhøjelse på over 5000 pct. på et 62 år gammelt lægemiddel varslede Clinton, at hun vil arbejde for en plan, der skal gøre op med de høje priser på receptpligtig medicin.

Siden har de amerikanske medicinalaktier været under kraftigt pres. Novos store konkurrent Eli Lilly er eksempelvis faldet med 9,9 pct. de seneste seks børsdage, mens giganter som Merck og Pfizer er bakket med 7,1 pct. og 6,2 pct. i samme periode.

I bioteksektoren er Biogen faldet med 13,5 pct. Endelig er mandagens samtaleemne, Valeant, faldet 32,2 pct. i perioden.