Canada vil udvide olierørledning trods modstand

Trods modstand fra miljøforkæmpere, lokale indbyggere og politiske allierede, besluttede Canadas premierminister, Justin Trudeau, tirsdag at udvide en olierørledning mellem Alberta og British Columbia.

Arkivfoto. Trods modstand fra miljøforkæmpere, lokale indbyggere og politiske allierede, besluttede Canadas premierminister, Justin Trudeau, tirsdag at udvide en olierørledning mellem Alberta og British Columbia. Fold sammen
Læs mere
Foto: SERGEI KARPUKHIN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De seneste uger har der været adskillige store protester mod projektet i særligt Vancouver i British Columbia.

Det skriver The New York Times.

Indbyggere frygter, at projektet vil lede til store oliespil. Desuden mener miljøforkæmpere, at rørledningen vil gøre det umuligt for Canada at leve op til regeringens målsætninger om CO2-udslip.

Premierministeren mener ikke, at projektet er til miljømæssig fare, og udtaler, at beslutningen er baseret på videnskab.

- Vi har klart hørt fra canadiere, at de ikke ønsker at se nogen prøve at tage et valg mellem hvad der er godt for miljøet, og hvad der er godt for økonomien. De to ting hænger sammen, hvilket dagens beslutning er i overensstemmelse med, udtaler Justin Trudeau ifølge The New York Times.

Både miljøaktivister og grupper af oprindelige folk har truet med at tage sagen i retten.