Canada lokker skræmte amerikanere med NSA-fri zone

Amerikanske virksomheder som Google og Facebook skal droppe sine servere på amerikansk jord og lægge dem i Canada, så de undgår NSA-overvågning, lyder opfordringen.

Et vejskilt, der viser vej til NSAs hovedkvarter i Fort Meade, Maryland. Nu tilbyder Canada beskyttelse mod amerikansk overvågning. Fold sammen
Læs mere
Foto: JIM LO SCALZO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Læg jeres servere i Canada, så jeres brugere sikres privacy fra NSA og spar penge på elregningen.

Sådan lyder det angiveligt fra en lang række canadiske virksomheder til Facebook, Google, Amazon og flere andre, som opbevarer data på sine kunder i USA. Det skriver den canadiske avis The Star via Version2.

Tilbuddet kommer i kølvandet på de seneste måneders afsløringer af, hvordan NSA overvåger amerikanerne gennem deres e-mails, computere og lignende. Alt sammen noget, offentligheden har fået klarhed over takket være den tidligere NSA-konsulent Edward Snowden.

Derfor foregår der i Canada en stor politisk spin-kampagne, som skal overbevise de amerikanske virksomheder om, at de skal flytte data væk fra USAs jord, så NSA ikke kan snage. Det mener i hvert fald Robert Hart, som er grundlægger af The Canadien Cloud Counsil.

»Der er politiske kræfter i gang lige nu i Canada for at trække de store amerikanske virksomheder over på canadisk jord, så de får flyttet deres cloud-aktivitet,« siger Robert Hart til The Star.

Ifølge avisen vil den amerikanske økonomi på tre år gå glip af svimlende 191 milliarder kroner, hvis en række store virksomheder valgte at tage imod det canadiske tilbud - eller lignende tilbud fra andre lande.

Dermed er der mange arbejdspladser og store værdier på spil, når eksempelvis Facebook og Google skal bygge datacentre. Canada bryster sig desuden også af at have nogle lavere elpriser og bedre klima til datacentre end USA, skriver The Star.

Deltag i debatten på Version2